Valkenburgse oorlogsgeschiedenis

Grottentocht | Diner (0)
vanaf  47,75
luxe-dineren-Valkenburg
luxe-dineren-Valkenburg

Omschrijving

COVID-19 PROOF

Deze activiteit is COVID-19-Proof! Wij houden bij het gehele programma rekening met de minimale afstand van 1,5 meter tussen de deelnemers.

Ga terug in de tijd en bezoek de ondergrondse schuilplaatsen van Valkenburg. Van een atoomschuilkelder uit de Koude Oorlog, een schuilgebied uit de Tweede Wereldoorlog en een schuilkapel uit de tijd van de Franse Revolutie: de Valkenburgers zochten meerdere malen hun heil in het donker.

Programmaoverzicht

Lange tijd wisten zelfs de inwoners van Valkenburg niet meer dat er in de gemeentegrot een atoomschuilkelder lag. Sinds 2014 is deze immense ruimte opengesteld voor publiek. Onder begeleiding van een ervaren gids kom je meer te weten over deze ondergrondse stad, waar in theorie heel Valkenburg had moeten kunnen schuilen. Maar of alle berekeningen klopten? Je komt er achter in deze twee uur durende rondleiding.

Na de atoomkelder vervolg je de route richting de schuilplekken die in gebruik waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oude verhalen van Valkenburgers komen tot leven en scheppen een bijzonder beeld van een verschrikkelijke tijd. We sluiten af in een oude kapel uit de 18de eeuw, waar een pastoor meerdere jaren in het geheim leefde om geloofsvervolging te voorkomen. Bij grotere groepen wordt de kapel in subgroepjes bezocht, om schade aan dit unieke erfgoed te voorkomen. Samengevat een unieke kijk op ondergronds Valkenburg.

Na afloop van de tour door de grotten wandelen jullie door centrum Valkenburg naar de dinerlocatie. Hier kunnen jullie genieten van een heerlijk driegangendiner boordevol Limburgse streekgerechten.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • Toegang tot de grotten
  • Ervaren gids
  • 3-gangen diner met keuzeoptie
  • Ontvangst in centrum Valkenburg, je hebt geen auto meer nodig!
  • Enthousiaste ontvangst, informatie en begeleiding

 


Belangrijke info

Aantal personen:
Vanaf 6
Tijdsduur:
4 uur
Aanvangstijden
De start van dit arrangement is door jullie zelf te bepalen. Ieder half uur tussen 10:00 uur en 15:00 uur kan gestart worden met het programma.
Voorbeeld programma
14:00 Aankomst in Valkenburg
14:30 Rondleiding
16:30 Vrije tijd en wandeling naar het restaurant
17:30 Diner
19:30 Einde programma
Rand voorwaarden
Denk aan stevig schoeisel.