Unieke-wijnproeverij in hartje Valkenburg

Stadstour | Wijnproeverij | Gids (0)
vanaf  22,00

Omschrijving

COVID-19 PROOF

Deze activiteit is COVID-19-Proof! Wij houden bij het gehele programma rekening met de minimale afstand van 1,5 meter tussen de deelnemers.

Een tocht langs de mooiste plekjes in Valkenburg. Het programma begint met een interessante stadstour langs de vestingswerken die het oude centrum van Valkenburg omringen. Een lokale gids vertelt jullie bijzondere verhalen over het verleden van Valkenburg. Een geschiedenis die zo’n 1000 jaar terug gaat in de tijd. Aansluitend gaan jullie genieten van een unieke wijnproeverij in Valkenburg waarbij jullie kennis maken met de lekkerste wijnen van over de hele wereld.

Programmaoverzicht

Bij aankomst in Valkenburg worden jullie ontvangen door een lokale gids die jullie mee op pad neemt tijdens een 1,5 uur durende stadswandeling door Valkenburg. (Tijden in overleg aan te passen). Tijdens de stadstour zien jullie de mooiste gebouwen, bijzondere bouwwerken en krijgen interessante feiten te weten over de geschiedenis van Valkenburg. Het vestingstadje kent een rijke geschiedenis die terug gaat tot het jaar 1100. Valkenburg beschikt over de enige hoogteburcht van Nederland in was in gloriejaren een grootgrondbezitter. Deze rijke geschiedenis komt in heel Valkenburg terug en worden bezocht tijdens deze stadstour.

Na afloop van de stadswandeling wordt het tijd om te gaan genieten. Aan de voet van de Kasteelruine worden jullie welkom geheten bij het proeflokaal. Een uniek horecaconcept waar je zelf op onderzoek uit gaat. Elke deelnemers ontvangt bij binnenkomst een pasje waarmee je zelf je wijnen kunt tappen. Aan de hand van kaartjes bij de wijnen en korte toelichting door de gastheer ga je zelf je favoriete wijnen uitzoeken. Heb je de perfecte wijn gevonden? Je kunt natuurlijk ook 2 maal dezelfde wijn tappen. In totaal kun je 10 wijnen tappen, dit betekent 10 soorten wijnen proeven van het rijke assortiment.

Het horecaconcept is uniek in Nederland en zal bij iedereen in de smaak vallen. Bij het proeverij worden tevens heerlijke hapjes begeleidt om de beleving compleet te maken. Kortom, ben je op zoek naar een geschikte afsluiting van de middag dan is deze wijnproeverij een echte aanrader!

Niet zo’n wijndrinker? Uiteraard zijn er ook frisdranken aanwezig.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • Stadswandeling met gids
  • Hapjesplank
  • 10 proefglaasjes wijn naar keuze
  • Ontvangst in centrum Valkenburg, je hebt geen auto meer nodig!
  • Enthousiaste ontvangst, informatie en begeleiding

 


Belangrijke info

Aantal personen:
Vanaf 10 personen
Maximaal 80 personen
Tijdsduur:
3 uur
Aanvangstijden
De start van dit arrangement is door jullie zelf te bepalen.
Voorbeeld programma
14:00 Aankomst in Valkenburg
Aansluitend Stadswandeling
15:30 Wijnproeverij met borrelplankje
17:00 einde programma
Rand voorwaarden
Deelname aan de wijnproeverij is mogelijk vanaf 18 jaar.