Herleef de middeleeuwen

Grottentocht | Ruïne | Kabelbaan | Koffie en vlaai (0)
vanaf  34,00
Koffie-vlaai-ontvangst-Valkenburg

Omschrijving

Tijdens een uitstap naar Valkenburg mag een bezoek aan de kasteelruine, enige hoogteburcht van Nederland, absoluut niet ontbreken, maar actie en plezier horen er ook bij! Dit arrangement is een aanrader voor een familiedag, gezinsuitstapje of culturele middag in Valkenburg.

Programmaoverzicht

We starten onze dag op een manier die de voorkeur geniet van menig Valkenburgers. Wij ontvangen jullie met échte Limburgse vlaai, voor een heerlijke start van de dag.

Hierna beklimmen wij de eeuwenoude trappen van de Kasteelruïne, die trots uittorent boven Valkenburg. Met name de ondergrondse vluchtgangen onder het voormalige kasteel maken een bezoek absoluut de moeite waard. In de Middeleeuwen was Valkenburg een welvarende stad met een groot grondgebied. De centraal gelegen plek was zeer interessant voor vele vijanden. Ter verdediging werden er speciale ondergrondse vluchtroutes aangelegd, zodat de vijand van onverwachte kanten verrast kon worden. Maar ook boven de grond heeft de kasteelruïne een bijzondere allure. We gaan terug in de tijd om de verhalen van het kasteel te horen, waar vele ridders en kasteelheren jullie voorgegaan zijn.

De rondleiding door de grotten wordt begeleidt door een ervaren gids. Aansluitend ga je op de Kasteelruine in Valkenburg zelf op onderzoek uit met een speurtocht. De speurtocht brengt je langs alle bijzondere plekjes en leert je de geheimen van dit oude kasteel.

Na de rondleiding en speurtocht is het tijd voor nog meer actie en plezier. Met de kabelbaan gaan jullie naar de 70 meter hoger gelegen uitkijktoren. Vanaf het panoramaterras kun je genieten van een bijzonder uitzicht over Valkenburg. Maar er is hier meer te doen! Op de heuvel liggen twee enorme rodelbanen. Een leuke activiteit die iedereen weer even kind maakt.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • Koffie met Limburgse vlaai
  • Kabelbaan retourrit
  • Rondleiding door grotten met ervaren privé gids
  • Speurtocht op de oude Kasteelruïne
  • Ontvangst in centrum Valkenburg, je hebt geen auto meer nodig!
  • Enthousiaste ontvangst, informatie en begeleiding
Het is tevens mogelijk een deel van het programma te boeken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 


Belangrijke info

Aantal personen:
Vanaf 1o personen
Maximaal 80 deelnemers per 1,5 uur
Tijdsduur:
4 uur
Aanvangstijden
De start van dit arrangement is door jullie zelf te bepalen.
Voorbeeld programma
11:45 Aankomst in Valkenburg
12:00 Koffie en vlaai
13:00 Rondleiding vluchtgangen en speurtocht kasteelruine
15:00 Kabelbaan retour
16:00 Einde programma
Rand voorwaarden
Denk aan goed schoeisel voor de wandeling.