Herleef de middeleeuwen

vanaf

€34.00 p.p.

Programmaoverzicht

Tijdens een uitstap naar Valkenburg mag een bezoek aan de kasteelruine, enige hoogteburcht van Nederland, absoluut niet ontbreken, maar actie en plezier horen er ook bij! Dit arrangement is een aanrader voor een familiedag, gezinsuitstapje of culturele middag in Valkenburg.

We starten onze dag op een manier die de voorkeur geniet van menig Valkenburgers. Wij ontvangen jullie met échte Limburgse vlaai, voor een heerlijke start van de dag.

Hierna beklimmen wij de eeuwenoude trappen van de Kasteelruïne, die trots uittorent boven Valkenburg. Met name de ondergrondse vluchtgangen onder het voormalige kasteel maken een bezoek absoluut de moeite waard. In de Middeleeuwen was Valkenburg een welvarende stad met een groot grondgebied. De centraal gelegen plek was zeer interessant voor vele vijanden. Ter verdediging werden er speciale ondergrondse vluchtroutes aangelegd, zodat de vijand van onverwachte kanten verrast kon worden. Maar ook boven de grond heeft de kasteelruïne een bijzondere allure. We gaan terug in de tijd om de verhalen van het kasteel te horen, waar vele ridders en kasteelheren jullie voorgegaan zijn.

De rondleiding door de grotten wordt begeleidt door een ervaren gids. Aansluitend ga je op de Kasteelruine in Valkenburg zelf op onderzoek uit met een speurtocht. De speurtocht brengt je langs alle bijzondere plekjes en leert je de geheimen van dit oude kasteel.

Na de rondleiding en speurtocht is het tijd voor nog meer actie en plezier. Met de kabelbaan gaan jullie naar de 70 meter hoger gelegen uitkijktoren. Vanaf het panoramaterras kun je genieten van een bijzonder uitzicht over Valkenburg. Maar er is hier meer te doen! Op de heuvel liggen twee enorme rodelbanen. Een leuke activiteit die iedereen weer even kind maakt.

Inbegrepen in dit arrangement

 • Koffie met Limburgse vlaai
 • Kabelbaan retourrit
 • Rondleiding door grotten met ervaren privé gids
 • Speurtocht op de oude Kasteelruïne
 • Ontvangst in centrum Valkenburg, je hebt geen auto meer nodig!
 • Enthousiaste ontvangst, informatie en begeleiding

Voorbeeld arrangement

11.45 uur
Aankomst in Valkenburg
12.00 uur
Koffie en Limburgse vlaai
13.00 uur
Rondleiding vluchtgangen en speurtocht kasteelruine
15.00 uur
Kabelbaan retour
16.00 uur
Einde programma

Belangrijke informatie

 • Aantal personen:
  Vanaf 10
 • Tijdsduur:
  4 uur
 • Prijs:
  Afhankelijk van het aantal deelnemers. Neem contact met ons op.
 • Randvoorwaarden:
  Denk aan goed schoeisel voor de wandeling.

Controleer beschikbaarheid

Vul onderstaande gegevens in om een aanvraag te plaatsen voor dit programma.

Hulp nodig?

Ervaringen van anderen

Beoordeeld met uitstekend op TripAdvisor en Facebook

5/5

Supergaaf vriendinnenweekend gehad

Fantastisch vriendinnenweekend gehad mede door de goede organisatie van wij zijn Valkenburg. Scootertocht( 6 dames op scooters kan niet anders dan hilarisch zijn), Kookworkshop en heerlijk eten (wij the drinken met de kok en salsadansen met de afwashulp maakte het extra leuk) , escaperoom (Supergaaf en gelukt ) en lasegame (flinke adrenaline en laatste energie eruit) allemaal even leuk!!! We vonden het echt geweldig, dank Camiel

Esther t
5/5

Teamtweedaagse Valkenburg en omgeving

Tweedaags teamuitje met 13 collega’s. Prima service tijdens voorbereiding: goede ideeën en oplossingen worden aangedragen. Alle activiteiten prima geregeld. Hartelijke verwelkoming / ontvangst. Servicegericht! Snelle oplossing bij kleine “hindernis”. Complimenten.

peterslingerland
5/5

Top arrangement

Een top arrangement samengesteld, er werd goed ingespeeld op onze wensen. Kortom we zouden het zo weer door “wij zijn Valkenburg” laten regelen!

Sharon Pisters

Aarzel niet en neem gerust
contact met ons op

2021 © Wij zijn Valkenburg | Group Events & Teambuilding

Meer informatie ontvangen

Meer informatie ontvangen over dit arrangement en de andere mogelijkheden? Wij sturen graag vrijblijvend meer informatie toe.

Bel mij terug

De mogelijkheden persoonlijk doorspreken op een later tijdstip? Wij nemen vrijblijvend contact met je op.

LAat ons weten hoe jullie ideale uitje uitziet!

Vul je gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op om het perfecte uitje te regelen!

Je contactgegevens zullen nkel gerbuikt worden voor antwoord op dit contactformulier, niet voor reclame.