Met de fiets de grot in en meer

Mountainbiken door de grotten | Lunch | Kabelbaan retourrit | Bierproeverij (0)
vanaf  79,00
Kabelbaan-Valkenburg
Kabelbaan-locatie-Valkenburg
Bierproeverij-Valkenburg

Omschrijving

COVID-19 PROOF

Deze activiteit is COVID-19-Proof! Wij houden bij het gehele programma rekening met de minimale afstand van 1,5 meter tussen de deelnemers.

Mountainbiken in de grotten van Valkenburg
“We maken onze helmen stevig vast en controleren voor de laatste keer onze verlichting. Een voor een verdwijnen we op onze mountainbikes het donkere gat in, achter onze gids aan. We profiteren nog heel even van de verlichting bij de opstapplek, maar direct na de eerst bocht is het aardedonker. Mountainbiken door de Limburgse mergelgrotten; wie verzint zoiets? Toch is het extreem cool. Langzaam wennen mijn ogen aan het donker. In het schijnsel van de fietslamp is er eigenlijk heel veel te zien. We fietsen langs gestapelde mergelblokken, wandtekeningen, grote open ruimtes en af en toe moeten we ineens ook heel diep … BUKKEN!”

Een fietstocht van 8 à 10 kilometer voert je door het immense gangenstelsel van de mergelgrotten, het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa. Volg de ervaren gids steeds dieper het mysterieuze zachtgele mergelstelsel in tijdens deze actieve ontdekkingstocht.

Kortom, Grotbiken in Valkenburg is een absolute must voor de avonturier die op zoek is naar spanning en beleving!

Het complete programma
Het sportieve arrangement is inclusief een ritje met de kabelbaan die je eenvoudig naar de 70 meter hoger gelegen top van de heuvel brengt. Bovenop de top van de heuvel kunnen jullie genieten van een heerlijke lunch met uitzicht over het dal.

De lunch bestaat uit een soepje, luxe belegde broodjes en 2 consumpties naar keuze (bier, frisdrank of warme consumptie). Nadat de honger is gestild vervolgen jullie je pad richting de grotten op 10 minuutjes lopen. Na afloop van het grotbiken loop je binnen een kwartier terug naar het gezellige centrum van Valkenburg alwaar jullie kunnen genieten van een heerlijke bierproeverij. Dat hebben jullie wel verdiend na de inspanning!

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 1,5 uur mountainbike tour door de grotten
  • Kabelbaan retourrit
  • Uitgebreide lunch op panorama terras
  • 2 consumpties
  • Bierproeverij met 3 speciaalbieren en bijpassende hapjes
  • Ontvangst in centrum Valkenburg, je hebt geen auto meer nodig!
  • Enthousiaste ontvangst, informatie en begeleiding

 


Belangrijke info

Aantal personen:
Vanaf 10 deelnemers
Maximaal 300 deelnemers
Tijdsduur:
5-6 uur
Aanvangstijden
De start van dit arrangement is door jullie zelf te bepalen. Ieder half uur tussen 10:00 uur en 18:00 uur kan gestart worden met het programma.
Rand voorwaarden
Het tempo bij het grotbiken wordt aangepast op de groep.
Om de activiteit te bereiken moet je 30 meter afdalen de grotten in.