Het ultieme survival programma

Jeep safari | Helikopter vlucht | Grotbiken | Grottenlunch (0)
vanaf  239,00
Fietsen-grotten-Valkenburg

Omschrijving

Een dag gevuld met heerlijk eten en vooral avontuur!

Jullie starten de dag met een rijkelijke lunch op een unieke ondergrondse grottenlocatie. Na de lunch wordt jullie gezelschap verdeeld in twee groepen. Een groep gaat starten met een mountainbike tocht door het grootste ondergrondse gangenstelsel van Zuid-Limburg. De andere groep wordt met een oude legertruck naar het startpunt van de jeepsafari gebracht.

Mountainbiken door de grotten
“We maken onze helmen stevig vast en controleren voor de laatste keer onze verlichting. Een voor een verdwijnen we op onze mountainbikes het donkere gat in, achter onze gids aan. We profiteren nog heel even van de verlichting bij de opstapplek, maar direct na de eerst bocht is het aardedonker. Mountainbiken door de Limburgse mergelgrotten; wie verzint zoiets? Toch is het extreem cool. Het enige wat we nog horen is het gezoem van onze cardanfietsen. Inderdaad, geen kettingen. Langzaam wennen mijn ogen aan het donker. In het schijnsel van de fietslamp is er eigenlijk heel veel te zien. We fietsen langs gestapelde mergelblokken, wandtekeningen, grote open ruimtes en af en toe moeten we ineens ook heel diep … BUKKEN!”

Een fietstocht van 8 à 10 kilometer voert je door het immense gangenstelsel van de mysterieuze Sibbergroeve, het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa. Volg de ervaren gids steeds dieper het mysterieuze zachtgele mergelstelsel in tijdens deze actieve ontdekkingstocht. Je fietst op een speciale grotbike, een mountainbike zonder ketting die aangepast is voor het gebruik in de grotten. De snelheid van het grotbiken wordt aangepast aan de langzaamste fietser in de groep. Houdt er rekening mee dat jullie een lange wenteltrap moeten afdalen en beklimmen om deel te kunnen nemen aan het programma.

Jeepsafari
Tijdens de rit met onze Suzuki Samurai wordt je kennis op de proef gesteld en is teamgeest van groot belang. Je verkent niet alleen de traditionele Limburgse dorpjes en bouwwerken, maar rijdt door de diepste Limburgse “mergeljungle”, via onverharde en holle wegen en het Plateau van Margraten weer terug naar het eindpunt in Valkenburg. Belangrijk is: “Wie brengt zijn teamgenoten weer veilig en op tijd terug”?

Via kompas, vragen en opdrachten kruist je door het heuvelland en wordt tijdens de rit al gauw duidelijk wie een betere “driver” en wie de betere “controller” is. Wie weet als eerste de eindstreep te bereiken en overleeft de Limburgse jungle?

Helikopterdropping
Na de eerste activiteitenronde is het tijd voor het letterlijke hoogtepunt van de middag. Jullie worden zowaar opgepikt met helikopters om bij de volgende activiteitenlocatie gedropt te worden. Een helikoptervlucht waarbij het unieke Limburgse landschap nog beter zichtbaar wordt. De helikopter is de transfer tussen de Jeepsafari en het mountainbiken. Een totale verrassing als je boven de grond komt maar zeker ook als je met de Jeep het nietsvermoedend het weiland in komt rijden.

Samengevat een uniek programma waarbij jullie Zuid-Limburg ondergronds, bovengronds en vanuit de lucht gaan ontdekken!

Uiteraard is het programma naar wens aan te passen of uit te breiden.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • Ondergrondse lunch
  • Mountainbiken in de grotten (1,5 uur)
  • Transfer met een legertruck
  • Helikoptervlucht (4-6 min.)
  • Per team een ervaren begeleider
  • Jeepsafari (2 uur)
  • Enthousiaste ontvangst, informatie en begeleiding gedurende het boekingstraject


Belangrijke info

Aantal personen:
Minimaal 30 personen (betalend)
Maximaal: in overleg
Tijdsduur:
5,5 uur
Aanvangstijden
De start van dit arrangement is door jullie zelf te bepalen.
Voorbeeld programma
12:00Aankomst in Valkenburg en lunch als ontvangst
13:30Activiteitenronde 1 | aansluitend helikoptervlucht
15:30Activiteitenronde 2
17:30Einde programma
Rand voorwaarden
Prijs is afhankelijk van het aantal personen.