Schuilen in de oorlogstijd

Activiteiten
Schuilplaatsen-rondleiding-Gemeentegrot

Activiteit

COVID-19 PROOF

Deze activiteit is COVID-19-Proof! Wij houden bij het gehele programma rekening met de minimale afstand van 1,5 meter tussen de deelnemers.

Tijdens de tour door het gangenstelsel maken jullie kennis met het oorlogsverleden in het Geulstadje.

De tocht begint met een bezoek aan een oude atoomschuilkelder. Een ondergrondse stad gebouwd tijdens de Koude Oorlog die onderdak kon bieden aan 15.000 bewoners. Na voltooing van dit project zijn de deuren gesloten. Een goed bewaard geheim dat sinds 2012 wederom te bezoeken is via deze exclusieve tour.

De tocht wordt vervolgd met een bezoek aan het grotgedeelte waar de Valkenburgs tijdens de bevrijding van Valkenburg in september 1944 meerdere dagen hebben gescholen. De overblijfselen en herinnering zijn door de atmosfeer in de grotten geheel in takt gebleven.

Tot slot brengen we een bezoek aan een bijzonder stukje geschiedenis. Een oude kapel uit de 18de eeuw. Gebouwd door een pastoor en priester tijdens de onderdrukking tijdens de Franse Revolutie.

Grote groep naar Valkenburg?

Kom je met een grotere groep? Informeer naar de mogelijkheden voor een keuzeprogramma. (Voor groepen van 40 tot 1.000 personen)


Belangrijke informatie

Aantal personen:
Vanaf 8

Tijdsduur:
1,5 uur

Prijs:
Afhankelijk van het aantal deelnemers.
Neem contact met ons op.


Maak er een complete dag van!

Kies voor een compleet en voordelig arrangement. Uiteraard zijn deze geheel op maat aan te passen:

Featured

Valkenburgse oorlogsgeschiedenis

(0)